Varm som dun, utan dun

Ett täcke som är fluffigt och lite krispigt i tyget och varmt, så varmt och skönt att man aldrig vill gå upp ur sängen. Som dun, fast det är inte dun.

Nu har jag äntligen fått tillfälle att testa täcket Blåklocka från Varnamo of Sweden. Min känsla är så här: wow, alltså! Jag trodde ärligt talat inte att ett fibertäcke kunde ha så mycket dunkänsla i sig.Namnlöst-1
Jag har alltid gillat själva känslan med duntäcke. Att det är varmt och fluffigt och liksom omslutande att krypa ner under.
Men det har aldrig blivit av att jag köpt ett för egen räkning. Av praktiska skäl. Men i Blåklocka har jag hittat en god ersättare.
Att associationerna vandrar iväg mot dunkänsla är inte så konstigt. Tyget i Blåklocka motsvarar det som brukar användas i duntäcket. Det är en väldigt tätt vävd bomullscambric (dessutom ekologisk). Det gör att själva känslan i tyget är samma. Men det gör också att luften inuti täcket behålls och det blir stort och fluffigt på ett sätt som syntettäcken aldrig brukar bli annars.
Blåklocka täcke finns som två varianter; medium och varm. Vill man ha det riktigt fluffigt så är det den varma varianten som gäller, den har mer fyllning. Men man skojar inte när man att kallar den varm. Är man lite frusen så är det ett perfekt täcke. Och för mig, som gillar att ligga med fönstret öppet även på vintern, är det också perfekt. Med det här täcket kan man hålla huvudet kallt och resten av kroppen varm.
Ett givet vintertäcke för min del.

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.