Överkast i 40 olika modeller

Varnamo of Sweden är specialister på överkast. Vi tillverkar quiltade överkast i vår fabrik i Värnamo och vi har 40 olika modeller att välja mellan i vår webbshop.

Överkast från Värnamo of Sweden
Annelie Idsäter och Ylva Johansson stylar en säng i Varnamo of Swedens showroom. Överkastet de använder här heter Savanna.
Se hela vårt sortiment av överkast här

Vad har man ett överkast till? Det finns såklart en praktisk anledning från början. Det fungerar som ett skydd över sängen och sängkläderna. Och med ett riktigt överkast i lite kraftigare tyg kan man förändra funktionen för sängen. Uppbäddad är sängen en plats där man sover. Men bäddad med ett snyggt överkast blir sängen något mer. En sittmöbel. Förr, när folk inte hade så många rum att bo i var kanske det den viktigaste funktionen för ett överkast. Man bjuder inte gärna en gäst att slå sig ner i en obäddad säng.
Nu kanske de flesta använder sina överkast mer i estetiskt syfte. För att det är snyggt. Med ett överkast kan man förändra karaktären på ett rum helt. Det kanske rentav är det allra viktigaste för designen i ett sovrum. Ett överkast blir ett dominerande inslag och suger direkt åt sig blicken när man stiger in i rummet.
Varnamo of Sweden är specialister på överkast. Det har funnits med i vår produktion i många år. Quiltade överkast tillverkar vi själva i vår fabrik i Värnamo. I vår webbshop erbjuder vi också vävda överkast, tillverkade av andra leverantörer.
Vi har ett mycket brett sortiment med överkast, vågar vi påstå. I webbshopen finns 40 olika modeller att välja mellan. Några av dem i flera olika färger dessutom. Där finns allt från lite tunnare, vävda överkast i bomull till lyxiga, quiltade* överkast i mjuk sammet.

  • Quiltning (kan stavas kviltning också), eller vaddstickning, kallas den teknik som används för att sy samman tre lager. Ett lager med mjukare fyllning sys samman mellan två lager tyg.