Kudden som håller för Michaelas test

Michaela Ornstein driver vardagsbloggen.se, där hon testar och skriver om olika varor. I våras började hon testa Varnamo of Swedens populära kudde Anemon XL.

Hur tycker du kudden är nu, efter sju månader?
– Den håller fortfarande. Jag lider av svår migrän och byter kudde väldigt ofta. Men som det ser ut nu är det Anemon XL vi kommer att köpa igen, när det är dags att byta nästa gång.
Michaela berättar att hon är noga när hon köper nya produkter. Hon letar information och läser på innan köp.
– När jag köper något googlar jag alltid och har märkt att det ofta saknas information.
Det var därför hon startade vardagsbloggen. Ett sätt att fylla igen informationsluckor när det gäller vardagliga produkter.
blu-button
Vad tror du att det är med Anomon XL som fungerar för dig?
– Det är inget magiskt med kudden, utan jag tror att det bottnar i flexibiliteten kudden har med sin storlek, kontra mjukheten.
– Jag är sidosovare. Så jag gillar att bulla upp, men samtidigt ska det inte bli ett tryck mot huvudet. Många stora kuddar blir för hårda, men det blir inte Anemon. Den går att anpassa. Man kan sova bra på den oavsett om man är kort eller lång, det är bara att hasa upp med axlarna, eller hasa ner, och man kan liksom vika den. Om man är sidosovare eller ryggsovare spelar ingen roll. Är man förkyld kan man bulla upp den mer under huvudet, säger Michaela.
Hur länge har du haft migrän?
– Den har jag haft sedan tonåren. Jag går hos naprapat och äter medicin mot migränen också. Både förebyggande och vid anfall, säger Michaela.
– Det är viktigt för mig att kunna vakna utan värk. En kudde kan inte bota migrän, men sover man bra och vaknar utan spänningshuvudvärk så är det en bättre start på dagen.
– För mig är det väldigt viktigt med säng, sängkläder och kuddar. Jag har letat kuddar och jag kommer alltid att leta kuddar. Känner jag att en kudde börjar packa ihop så byter jag.

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Hur ofta tycker du att det är lämpligt att byta kudde?
– Jag är nog fel person att fråga, för jag byter väldigt ofta på grund av min migrän. Men jag skulle aldrig ha kuddar och täcken flera år, jag skulle garanterat ha bytt vartannat år om jag inte hade behövt byta så ofta som jag gör på grund av migränen.
– Jag drömmer om när de är alldeles nya, för då är de som allra bäst. De brukar förlora med tiden. Så här länge som med Anemonkudden nu har jag inte varit nöjd innan.
michaela-fb3