”Kudden hjälper mig klara värken”

Tre bilolyckor har gett Jonna Granberg bestående whiplashskador.
Men hon har hittat något som hjälper henne att sova bättre och stå ut med värken; kudden Anemon.

Jonna Granberg bor i ett 1700-talshus på landet utanför Växjö. I hagen utanför går familjens hästar och inne i huset sprakar brasan i kaminen. Hon är mammaledig nu med sin fyra månader gamla dotter Idun.
Jag träffar henne för att prata om hennes erfarenheter av Anemon.
– Den är fantastisk, jag kunde aldrig tro att en kudde skulle göra så mycket.
Till och med lilla dottern har haft nytta av den.
– När hon var lite mindre lade jag henne i den stora kudden. Den är mjuk och fluffig, så hon sjönk ner i den och kunde inte rulla ur. Den blev som ett babynest.

Gå till Anemon kudden »

Idun trivs bra att ligga på Anemon XL.
Idun trivs bra att ligga på Anemon XL.

Fjäderlätt känsla

Nu mår Jonna ganska bra. Hon har fortfarande värk från sin whiplash, men hon tycker att det är lättare att klara den när hon får sova ordentligt. Det är sömnen framför allt, som hon upplever att Anemon har hjälpt henne med.
– Jag har två stycken Anemon. En medium och en XL. Jag lägger den stora i botten och den mindre ovanpå. När jag ligger på sidan får jag en sovställning som passar mig perfekt.
Jonna använder sina kuddar i kombination med en tempurmadrass. Den kombinationen har varit lyckosam för henne. Anemon är mjuk och följsam och anpassar sig till underlaget. Det kan vara en förklaring till att Jonna har hittat en sovställning som låter henne sova om nätterna
– Jag slappnar av och känner mig fjäderlätt i sängen och somnar på fem minuter.

Tre olyckor skapade whiplash

Jonna har minst sagt haft otur i trafiken. Tre gånger har hon blivit påkörd.
– Första gången var 2006. Det var svarthalka på vägen En mötande bil kom över på min sida och jag kunde inte väja, för det var ett sidoräcke i vägen. Jag sa till mina kompisar som var med; ”nu smäller det”, minns Jonna.
Men de klarade sig bra allihop. Hon körde inte så fort.
– Jag höll 40 och hon som mötte mig 60. Vi hade tur som klarade oss så bra.
Andra olyckan skedde samma år. Då blev hon påkörd när hon korsade ett övergångsställe.
– Det gick ganska bra det också. Jag rider en hel del och som ryttare får man lära sig att rulla ihop om man trillar av en häst. Det var vad jag gjorde här också, rullade ihop som en boll, då slår man sig inte lika hårt.
Den tredje olyckan var värre. En frontalkrock även den, mot en mötande bil som kom över på fel sida. Då gick det fortare också.
– Den som mötte mig körde en minibuss och hade blankslitna sommardäck och det var modd och snö ute.

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Hittade kudden hos massören

Det var det tredje olyckan som tog hårdast. Sedan dess har Jonna tvingats leva med värken.
Går det inte att behandla?
– Nej, inte i och med att det sitter muskulärt. Jag har en så kallad pansarnacke.
Vi pisksnärten som uppstod vid olyckan har nackmusklerna fått så stor påverkan att det bildats förhårdnader i dem. Jonna räknar med att inte bli kvitt det.
I början väckte smärtan henne på nätterna och på morgnarna var hon stel och hade värk.
Men av en slump hittade hon Anemon-kudden.
– Jag var hos en massör för att få musklerna uppmjukade lite. Hon hade en kudde som jag tyckte var så skön. Det visade sig vara en Anemon medium.
Massören var generös och gav kudden till Jonna, som kände skillnad direkt.
Det var fem år sedan. Hon har haft den kudden i princip varje natt sedan dess.
Du har inte märkt om den tappat spänsten?
– Nej, det tycker jag inte. Det är bara att fluffa till den lite så är den som ny igen.

Bitte, Jonna och Idun Granberg, tillsammans med hunden Saga, i Jonnas lantkök.
Bitte, Jonna och Idun Granberg, tillsammans med hunden Saga, i Jonnas lantkök.

Sprider budskapet

2015 fick Jonna även en Anemon XL i julklapp, sedan dess använder hon båda två i kombination. Hon har så goda erfarenheter att flera av hennes bekanta nu också har Anemoner. Det har spridit sig. Även Jonnas mamma Bitte har fastnat för Anemon XL:s kvaliteter.
– Jag är stelopererad i ryggen och har ofta haft ont i huvudet innan, säger Bitte Granberg.
Men även Bitte har känt sig bättre efter att hon började använda Anemon.
– Att en kudde kunde göra så stor skillnad, det hade jag aldrig trott. Jag älskar den kudden! Nu ska jag skaffa en till husbilen också.

Text och foto:
Thomas Lundh
SEO Kompetens