148 nyanser av kuddfodral

Kuddfodral och prydnadskuddar

Ett enkelt sätt att förnya ett hem är att byta textilier. Nya kuddfodral till exempel. Eller helt nya prydnadskuddar, kan lyfta känslan i ett rum.

I webbshopen hos Varnamo of Sweden finns det mycket att välja mellan när det gäller kuddfodral och prydnadskuddar. 148 olika kombinationer av mönster, tyger och färger hittar man där.
Det är ofta de små detaljerna som skapar atmosfär och känsla i ett hem. Några nya prydnadskuddar i en soffa kan få hela soffan att kännas ny. Eller varför inte byta fodral på de kuddar man redan har?
På Varnamo of Sweden är vi noga med att förnya vårt sortiment kontinuerligt och följa med i tiden när det gäller färger och trender. Och med ett brett sortiment i grunden kan man möte de flesta trender.
Vad är det för trender som gäller nu då, hösten 2015? En spaning bland trendrapporterna i tidningar och bloggar visar en gemensam sak; färg. Och det är naturligt för hösten kanske. När hela naturen är en enda färgexplosion, kanske man vill ta med sig det in i vardagsrummen också.

Kuddfodral och prydnadskuddar.
Prydnadskudden Glimra i puderrosa.

Men vad är det då för färger det talas om under den här hösten? Man kan säga att det är många olika. Många tidningar och bloggare har trendspanat inför hösten. När Damernas värld till exempel, tar upp höstens färgtrender i klädmodet nämns puderrosa som en stark kandidat. Vill man addera den färgen i heminredningens färgskala går det att plocka upp kudden Glimra ur  Varnamo of Swedens sortiment. En skön sidenkudde som finns i inte mindre än 20 olika färger.
När Aftonbladet listar färgtrender i heminredning för 2015 nämner man färgen petrol som en av

Prydnadskudar och kuddfodral
Prydnadskudden Tyko, i Petrol.

kandidaterna. En grön färg som anses tillhöra temat: hav. I Varnamo of Swedens sortiment hittar man petrol hos kudden Tyko, som också finns i en annan trendutpekad färg; marint.
Nu är ju trendspaning ingen exakt vetenskap. Magkänsla och eget tyckande spelar förstås stor roll när man tar på sig rollen som trendspanare och ska peka ut vad som gäller för hösten. Men en sak går att urskilja som verkar vara gemensam för de flesta trendspanare; de pekar ut färger. Vitt och svart nämns mest som komplement. Pasteller har varit poppis ett tag och nämns fortfarande i trendspaningar. Och även klassiska höstfärger, som mättade jordtoner och terrakotta och liknande.
Vill man hitta något som går åt det klassiskt jordiga hållet i Varnamo of Swedens sortiment kan man till exempel plocka upp kudden Magika.

Kuddfodral och prydnadskuddar.
Prydnadskudden Magika.

Varnamo of Sweden har förstås en egen trendspaning och kompletterar sortimentet kontinuerligt med nyheter. En fräsch nyhet i år hittar vi i kudden Hekla, som också drar lite åt känslan av hav med sin batikinspirerade blåvita färgsättning.
Ja, det var några exempel. Det roliga med heminredning är annars kanske att skapa sina egna trender. Man kan alltid låta sig inspireras och ta del av vad proffsen tycker och tänker. Men den egna magkänslan är den absolut bästa trendspanaren som finns egentligen. Går man på den så vet man att det blir personligt och bra för en själv.

Kuddfodral och prydnadskuddar.
Prydnadskudden Hekla.


Då gäller det att det finns valmöjligheter. Varnamo of Sweden bidrar ganska rejält till utbudet, får vi väl lov att säga, med våra 148 varianter av kuddfodral.