Konsten att bädda svalt

 

Sängkläder med fiber som transporterar bort fukt effektivt. Det hjälper att hålla temperaturen i sängen på en behaglig nivå.

Ni känner säkert igen det: man vaknar svettig, lakanen blöta och man sliter av sig täcket för att få lite svalka mot huden. Sedan vaknar man igen av det blivit för kallt. Och så där kan det hålla på genom natten. Täcke av, täcke på, täcke av igen och så vidare.Läs mer

Kvinnan bakom storbloggen 56kilo

Varnamo of Sweden inleder samarbete med Åse Falkman Fredriksson, som driver livsstilsbloggen 56kilo. I sin blogg skriver Åse om bra mat, skön inredning, själva livet och nu också ibland om Varnamo of Swedens produkter.

Åses blogg 56kilo är en av de största bloggarna i Sverige inom sitt område. Varje vecka är det cirka 80 000 läsare som hittar till bloggen.

Hur gör du för att nå ut till så många?
– Det är svårt att säga. Jag har alltid tyckt om att skriva och det är jätteroligt att så många vill läsa.
56kilo handlar mycket om mat, det finns ett stort intresse för det.
– Det är många som tycker om mina recept. De rankar högt på Google, så det är en hel del som hittar mig den vägen. Men jag skriver ju om annat också.Läs mer

”Den perfekta kudden”

Vår kudde Anemon XL har blivit en succé över hela Sverige. Faktiskt får den så mycket beröm att vi nästan rodnar här nere i Småland.

Det var i slutet av 2015 vi började märka av att kunder hörde av sig med speciella historier kring Anemon XL. Vi fick mejl från människor som använt den och som berättade hur sömnen blivit bättre och till och med att rygg- och nackvärk försvunnit.
Vi blev förvånade. Att kudden var bra visste vi. När vi utvecklar sängkläder strävar vi alltid efter så hög kvalitet som möjligt. Fyllningen, tyget, sömnaden. Vi sparar inte på krutet där. Men att den skulle ha sådana effekter som mejlen berättade om var överraskande.
Vi bad vår kiropraktor Andreas Söderström testa den. Hans utlåtande över kudden stärkte oss ytterligare. Det var verkligen en kudde som överträffade våra egna förväntningar.
Sedan dess har vi sålt tiotusentals Anemon XL. Kuddproduktionen har ökat rejält i vår fabrik.
Det allra roligaste är att kommentarerna från kunder fortsätter att komma in. Särskilt på vår Facebooksida, där strömmar det in. Som tillverkare blir man varm om hjärtat av en sådan här kommentar:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.22.20

Gå till Anemon kudden »

Det har faktiskt kommit in så många som 3 708 kommentarer om Anemon XL på Facebook, sedan vi gjorde det första inlägget om den förra hösten. Alltså, det är helt sanslöst egentligen. Ett sådant engagemang!
Även en hel del recensioner får man på FB. I vårt fall handlar recensionerna nästan alltid om Anemon XL (men vi har faktiskt ett ganska brett övrigt sortiment med sängkläder också ;).
Många av dem är väldigt positiva, som denna:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.28.47

Det är ju helt öppet att kommentera och recensera på Facebook. Vi är jätteglada att så många velat ge oss ett högt betyg:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.29.12

Men alla är inte lika översvallande, förstås. Även om vi mest får positiva kommentarer så är det nog omöjligt att tillverka en kudde som passar 100 procent av mänskligheten. Vi är alla olika och har olika kroppsformer. Och från företagets sida har vi aldrig påstått att vår kudde har medicinska egenskaper, även om många kunder vittnar om just det.
Det är med kuddar som med allt annat här i livet. Man får prova sig fram tills man hittar den som passar en själv bäst.
Att det är så många som tycker att just vår kudde passar dem, är vi oerhört stolta över.
Så tack, alla fina kunder för era underbara kommentarer och de sköna berättelser som ni delar med er av!

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Sova gott med miljövänliga sängkläder

Ett gott samvete är bästa huvudkudden, sägs det ju. Ekologisk bomull eller träfiber i tyget kan hjälpa till att lätta miljösamvetet lite.

Kläder har länge varit i blickpunkten i miljödebatten. Särskilt bomullen, kanske, som är en så stor del av klädindustrin. Traditionellt odlas bomull med stora mängder bekämpningsmedel, som inte är så nyttiga.
Men numera är det lätt att köpa kläder tillverkat av ekologisk bomull, med mycket mindre negativ påverkan på miljön.Läs mer

”Kudden hjälper mig klara värken”

Tre bilolyckor har gett Jonna Granberg bestående whiplashskador.
Men hon har hittat något som hjälper henne att sova bättre och stå ut med värken; kudden Anemon.

Jonna Granberg bor i ett 1700-talshus på landet utanför Växjö. I hagen utanför går familjens hästar och inne i huset sprakar brasan i kaminen. Hon är mammaledig nu med sin fyra månader gamla dotter Idun.
Jag träffar henne för att prata om hennes erfarenheter av Anemon.
– Den är fantastisk, jag kunde aldrig tro att en kudde skulle göra så mycket.
Till och med lilla dottern har haft nytta av den.
– När hon var lite mindre lade jag henne i den stora kudden. Den är mjuk och fluffig, så hon sjönk ner i den och kunde inte rulla ur. Den blev som ett babynest.Läs mer

Fem mjuka julklappar din fru vill ha

Satsa på mjuka klappar. Det är mysigt och ombonat. En mjuk klapp som signalerar omsorg, värme och kärlek.

Alltid samma bekymmer varje år. Vad ska man ge sin älskade hustru i julklapp? Man vill ju ligga bra till och ge bort något som verkligen uppskattas.
Det är nästan lättare att säga vad man inte ska ge. Grundtipset är att aldrig ge något som har med hushållsarbete att göra. Det är väldigt laddat. Jag gav min fru ett strykjärn i födelsedagspresent ett år. Ha ha ha! Det skulle jag inte ha gjort.
Nej, den bästa presenten är den som hon har nytta av för sin egen personliga del. Något som gör hennes liv skönare.
Varnamo of Sweden är specialist på det området. Ett svenskt företag med tillverkning i Sverige inriktat på produkter som verkligen gör livet mysigare.
Så jag ska ge fem bra tips ur sortimentet, som din fru kommer att uppskatta:

blue-button-4

Sköna kudden Anemon XL

Anemon XL är Varnamo of Swedens storsäljare. Ryktet om denna stora kuddes behaglighet har spridits som en löpeld under 2016. Framför allt bland kvinnor. Det är en jättestor kudde. Mjuk och omfamnande. Det finns så många vittnesmål om hur gott man sover på Anemon, hur nackbesvär blivit bättre, hur skön, omfamnande och kramgo kudden är.
Jag tycker själv att den är härlig att sova på. Och tror du inte mitt ord, så läs här vad kiropraktor Andreas Söderström säger om kudden. 

Täcket Blåklocka

När gav du din fru ett skönt täcke senast? Just det. Inte så ofta man byter täcken. Inte så ofta som man borde, kanske. Blåklocka är Varnamo of Swedens bästsäljande täcke. Det är tillverkat med den höga kvalitet som är företagets signum. Funktionellt, ekologiskt  och prisvärt. Men ta gärna en rundtur i Varnamo of Swedens stora sortiment av täcken. Här finns allt från prisvärda fibertäcken till exklusiva duntäcken. Och varför inte fundera lite extra på ulltäcket, som är tillverkat av naturmaterial rakt igenom.

Den mjukaste pläden som går att hitta

Om du verkligen vill ge din fru något supermjukt och fluffigt, varmt och ombonat. Ja då passar en skön pälspläd väldigt bra. Varnamo of Swedens pälspläd har hög kvalitet och alla de mysfaktorer som en skön pläd ska ha. Den är tillverkad av konstmaterial, så man slipper känna dåligt samvete över djurpälsindustrin.
Om du tycker att pälspläden är lite over the top, så kolla in resten av det stora sortimentet av plädar.knapp

Snyggt broderade påslakan

Påslakanset? Ja, det kan verka prosaiskt kanske. Men, jag lovar, det är skillnad på påslakan och påslakan. Varnamo of Swedens påslakanset Cayenne är av det mer lyxiga slaget. Med riktigt skönt bomullstyg av hög kvalitet och snygg brodyr, på både påslakan och örngott. Trevligt att se på och mysigt att krypa ner under.

Vackra svenska överkast

Kronan på verket i att skapa en mysig och ombonad miljö i sovrummet är ett vackert överkast. Gärna ett omsorgsfullt tillverkat, som det quiltade överkastet Livia. Just överkast har varit en specialitet för Varnamo of Sweden länge. Flera av modellerna i sortimentet är också tillverkade vid fabriken i Värnamo.
Satsa på att ge ett överkast i julklapp till din fru, det kommer att uppskattas. Om du dessutom lägger med ett löfte om att själv stå för bäddningen hela nästa år, ja då är din lycka gjord i sovrumsavdelningen hela 2017, det tror jag faktiskt att jag kan lova…

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Text:
Thomas Lundh
SEO Kompetens

Den stora kudden och den goda sömnen

Att få sova gott är en välsignelse, när man har svårt att sova annars. Det är många som vittnar om att just sömnen blivit bättre sedan de skaffat Varnamo of Swedens jättestora kudde Anemon XL.

blue-buttom
Det är fascinerande att följa kommentarerna kring Anemon. Jag har varit journalist i många år och kan ärligt säga att jag aldrig har varit med om något som orsakat så många reaktioner. Sedan vi började berätta om Anemon i den här bloggen har det kommit sammanlagt, hittills, 2 111 kommentarer om kudden. Alla är inte odelat positiva. Hur man upplever en kudde är något mycket personligt. Men de flesta är det. Och många är faktiskt översvallande. Som Mikael i den här kommentaren, som är helt ny (från den 19 november):
”Den är magisk. Var skeptisk i början, men kommer aldrig att köpa någon annan.”

Harry Potter och konsten att sova

Den kommentaren fick mig att låta dottern prova. Hon har, liksom jag, svårt att sova och ligger ofta halva nätterna och läser Harry Potter-böcker istället. En magisk kudde kunde kanske passa någon som är intresserad av magi, tänkte jag. Och det verkade faktiskt direkt som att det fungerade. Efter två nätter med kudden frågade jag hur hon sovit. ”Bra”, svarade hon. Ungdomar i den åldern ger inte alltid så uttömmande svar, så ett ”bra”, får man nog tolka som att det ligger ganska högt upp på skalan.

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Nacken och ryggen

Många som skriver kommentarer berättar om hur kudden har påverkat deras nack- och ryggbesvär. Som Heléne, som skrev så här (från 16 november): ”Bästa kudden jag någonsin haft. Har hjälpt mig mycket med mina nack- och ryggproblem”.
Det är också lite magiskt, tycker jag. När kudden utvecklades hade man ingen tanke på att den skulle hjälpa mot nack- och ryggbesvär. Man ville skapa en så skön kudde som möjligt, det var hela idén.
Men när den kom ut på marknaden började kunder höra av sig och berätta om hur de upplever att kudden hjälpt dem. Inte bara till bättre sömn, utan faktiskt att de känner hur smärta från nacke och rygg blivit bättre.
Företaget har aldrig själv gått ut och sagt att kudden hjälper mot smärta. En tillverkare kan inte påstå en sådan sak utan vetenskapligt stöd. Det är folk själva som kommenterar spontant. Och det är kommentarer som kommer i tusental. Äkta, spontana kommentarer.
För att få mer substans i tankarna hur kudden fungerar  frågade företaget kiropraktorn Andreas Söderström, hur han upplever kudden. Även han blev fascinerad över kuddens funktion. Hans analys hittar du här.

Hjälper den mot snarkningar?

Själv har jag inte nack- eller ryggbesvär. Men min familj påstår att jag snarkar. Motvilligt har jag tvingats inse att de har rätt. För det händer faktiskt att jag väcker mig själv av att jag snarkar, och ännu värre; att jag inte får luft.
När jag testade Anemon märkte jag faktiskt en viss skillnad. Den är mjuk. Gillar man hårda kuddar ska man nog prova en annan. Men jag gillar att huvudet liksom sjunker in i kudden. Man får en annan sovställning när man ligger på rygg på en Anemon. En hårdare kudde ger en liten vinkel i nacken som kanske kan trycka mot andningsvägarna. Jag är ingen ergonom och vet ju inte säkert. Men det är min upplevelse av kudden; att den ger en lite bättre andning.
Och nej; jag har inte vaknat av mina egna snarkningar när jag använt Anemon. Så, det är en favorit för mig också.

Tillverkad i Sverige

En annan aspekt som jag gillar med Anemon är att kudden är tillverkad i Sverige. Det är unikt i branschen. Värnamo Sängkläder (som företaget bakom varumärket Varnamo of Sweden heter) är det enda företaget i branschen med tillverkning av kuddar och täcken  kvar i Sverige. Det är egentligen skäl nog för mig. Ska vi leva och må väl i Sverige måste det gå bra för våra svenska företag. Det är en livsförutsättning.  Sedan är det ju en stor bonus då att just det svenska företaget i det här fallet, tillverkar produkter av riktigt bra kvalitet.

Värnamo Sängkläder Varnamo of Sweden
Värnamo Sängkläder grundades 1951 och har sedan dess tillverkat sängkläder av hög kvalitet i sin fabrik i Värnamo.

Text och foto:
Thomas Lundh
SEO Kompetens

”Det är som att ha ett moln som täcke”

Ett täcke som värmer när det är svalt, svalkar när det är varmt och dessutom känns lätt som ett moln. Ull är ett fantastiskt material!

blue-buttom

Vi lät skribenten Camilla Sandberg testa Lupin ulltäcke från Varnamo of Sweden. Här kommer hennes berättelse om den upplevelsen:
Vi bor i ett gammalt hus där vinterkylan tränger igenom tvåglasfönster och springor. Det händer att jag somnar med både nattlinne och långärmad tröja för att vakna mitt i natten, genomsvettig, och sparkar av mig täcket och krånglar av mig kläderna. Kroppens inre termostat tycks ställa om sig lite som den själv tycker ibland.
När jag provade Lupin ulltäcke måste jag erkänna att jag först var skeptiskt. Visst, det kändes väldigt lyxigt med sin sidenliknande yta, men hur i all världen skulle ett täcke som var så lätt och luftigt kunna göra något stort avtryck?
Första kvällen kröp jag ner under täcket orolig för att frysa. Det frasar om Lupin och täcket är så lätt att det inte tynger alls mot huden. Det är som att ha ett moln till täcke. Men för en gångs skull vaknade jag inte mitt i natten och var för varm eller kall. En obruten nattsömn var plötsligt realitet, även om det så klart finns mycket annat som påverkar sömnen.
Mina händer brukar alltid vara kalla men den här morgonen var de precis lagom varma. Jag var inte heller törstig som man kan bli om man har pälsat på sig för mycket.
Jag ser fram emot att kunna ha täcke på mig även under varma sommarnätter.
Nästa steg blir att byta ut så mycket som möjligt i garderoben mot yllekläder.

Gästbloggare:
Camilla Sandberg

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Fotnot: Lupin ulltäcke har en fyllning av ull och ett tyg av Tencel. Båda materialen är naturmaterial med unika egenskaper. Ullens förmåga att värma när det är kyligt och svalka när det är varmt är dokumenterad. Ullen har dessutom antibakteriella egenskaper. Det har även tyget. Det tillverkas av fiber som kommer från träd, bland annat eucalypusträdet. Det är ett tyg som har en blank, sidenliknande känsla och alltså egenskaper utöver de vanliga.
Lupin ulltäcke finns i två varianter, sval (800 gram) och medium (1575 gram). Det täcke Camilla har testat är varianten sval.

Kudden som gör succé i möbelbutiken

Kudden Anemon XL från Varnamo of Sweden har blivit en säljsuccé hos många återförsäljare runt om i landet. Inte minst hos Bergmans Möbler i Jönköping.

– Från att inte ha sålt någonting har det gått spikrakt upp för Anemon XL i år, berättar Ann-Sofie Bergman Kickén, som är en av delägarna till Bergmans Möbler.
Hos Bergmans är det förstås möblerna som är mest i fokus.
– Soffor, följt av sängar är det vi säljer mest av. Men vi säljer väldigt mycket tillbehör också, som kuddar och täcken. Det vanliga är att man köper till en kudde, när man köpt en säng, säger Ann-Sofie.
Men med Anemon XL har köpmönstret varit annorlunda.
– Just den här kudden kan man komma in och fråga speciellt efter.

bergman-blue-button

Vad säger kunderna om kudden?
– Ofta har de hört talas om den från en jobbarkompis eller så, som har sagt att kudden är fantastisk, att man har blivit av med värken man haft i nacken eller att huvudvärken har försvunnit.
Bergmans möbler firar 50-årsjubileum i år. Butiken startades 1966 av Sjudolf Bergman. Idag är det Ann-Sofie som, tillsammans med sina syskon Greger, Samuel och Anders som driver butiken.
Något som slår en besökare direkt i butiken är det överväldigande sortimentet. Butikens 2 500 kvadratmeter är verkligen fyllda till bredden med möbler, lampor, mattor, sängkläder och andra tillbehör.

Bergmans Möblers filosofi är att det ska finnas något för alla i butiken.
Bergmans Möblers filosofi är att det ska finnas något för alla i butiken.

Ni har ett mycket brett sortiment?
– Ja, vi vill att det ska finnas något för alla. Alla smaker och plånböcker helst.

Vad är den starkaste trenden just nu, när det gäller möbler?
– Det är att man vill att det ska vara personligt. Man kanske köper en soffa och väljer sedan en fåtölj i en annan färg och stil. Man vill skapa egna kombinationer.
Bergmans Möbler har funnits i 50 år och Varnamo of Swedens historia sträcker sig bakåt i tiden till 1951.

Har ni samarbetat länge?
– Ja, så länge jag kan minnas. Det är ett av våra största varumärken när det gäller sängkläder. Det är ett bra samarbete. Värnamo ställer alltid upp i alla väder. Behöver man få något levererat snabbt så får man det snabbt. De är alltid serviceminded.
Varnamo of Sweden har ju ett brett program med sängkläder. Kuddar, täcken, överkast, bäddset med mera.  Men just nu är det en av kuddarna i det stora sortimentet som är extra het, Anemon XL.

blue-button-vos

Vad har du själv för tips när det gäller kuddar?
– Jag tycker att en kudde ska vara följsam och Anemon är verkligen världens underbaraste, följsammaste kudde med den fluffighet den har.
Det är en av marknadens största kuddar och just storleken är en fördel, tycker Ann-Sofie.
– Många gillar att ligga och hålla om sin kudde. Den här är så stor att man kan både ligga på den
och hålla om den samtidigt.
– Annars tycker jag att man ska provligga kudden i butiken innan man köper den, det är många som gör det för att känna efter vad som passar bäst.

En del av den stora sängavdelningen på Bergmans Möbler.
En del av den stora sängavdelningen på Bergmans Möbler.

Text och foto:
Thomas Lundh
SEO Kompetens