Superrea i fabriksshopen på täcken och kuddar!

Hög kvalitet är Varnamo of Swedens signum. Nu går det dessutom att köpa riktigt bra täcken och kuddar till extra lågt pris. Tisdag 27/3, tisdag 3/4 och torsdag 5/4 säljer vi ut vissa produkter till priser som ligger 80 % under det ordinarie priset!
– UPPDATERING – SLUTSÅLT! Vi tackar våra kunder för det stora intresset. Fabriksshopen håller öppet som vanligt md sina fina erbjudanden, men produkterna i “Superrean” är nu slutsålda.

Det går bra för Varnamo of Sweden. Omsättningen slår nya rekord och nya maskiner är på väg in för att vi ska kunna möta efterfrågan med högre produktionstakt.
Så nu behöver vi rensa ut lagret och kommer under tre dagar att sälja ut vissa produkter till superlåga priser. Ett av företagets finaste täcken, ett fluffigt fibertäcke med tyg i bomull av hög kvalitet säljer vi nu för 295 kronor. Och då får man två medium-kuddar på köpet!
Fabriksshopen finns bredvid företags fabrik i Värnamo. Den är normalt öppen på tisdagar och torsdagar kl 14-18. Men på skärtorsdagen är det stängt. Erbjudandet gäller under tre försäljningsdagar. Tisdag denna veckan samt tisdag och torsdag nästa vecka gäller erbjudandet.
Det handlar om produkter med små skönhetsfel, men annars med den sedvanligt höga Varnamo of Sweden – kvaliteten. Att lagret har fyllts på nu med andrasorterade produkter är en följd av att det är högt tryck i fabriken. En viss andel täcken och kuddar med små skönhetsfel blir det alltid.
Att det är ett riktigt förmånligt köp intygar Martin Åhlander på Varnamo of Sweden.
– Rekommenderat butikspris för det täcket och de två kuddarna ligger på 1 585 kronor. Så det är mer än 80 procents lägre pris!
Men utbudet är begränsat, därför gäller det bara under tre dagar.
– Vi reserverar oss för att det kan bli slutsålt, säger Berit Åhlander.

Varnamo of Sweden är ett varumärke som ägs av Värnamo Sängkläder AB. Fabriksshopen ligger intill fabriken på Bangårdsgatan 107 i Värnamo.

 

 

Rymdteknologi i våra nya sängkläder!

Nu lanserar Varnamo of Sweden en ny typ av sängkläder, som bygger på textilteknologi utvecklad av NASA.

Varnamo of Sweden har tillverkat sängkläder i Värnamo sedan 1951. Idag är företaget det enda med egen tillverkning av täcken och kuddar kvar i Sverige.
Med traditionen av kvalitetstillverkning i ryggen, tar nu Varnamo of Sweden steget in i rymdåldern.
En ny produktlinje med täcke, madrasskydd och kuddöverdrag med tyg från Outlast® lanseras nu. Det är textil teknologi som ursprungligen har tagits fram av Nasa, för att skydda astronauter mot temperaturväxlingar.Läs mer

Varm som dun, utan dun

Ett täcke som är fluffigt och lite krispigt i tyget och varmt, så varmt och skönt att man aldrig vill gå upp ur sängen. Som dun, fast det är inte dun.

Nu har jag äntligen fått tillfälle att testa täcket Blåklocka från Varnamo of Sweden. Min känsla är så här: wow, alltså! Jag trodde ärligt talat inte att ett fibertäcke kunde ha så mycket dunkänsla i sig.Läs mer

Anemon – en omtalad kudde

Frågan är om någon kudde blivit så omtalad som vår Anemon. Bloggare, kunder, kiropraktorer. Många har något att säga om denna stora kudde.

Anemon-banner

Vi skapade Anemon för att vi ville göra en stor, mjuk och härlig kudde. När vi utvecklade den hade vi ingen  baktanke på att den dessutom skulle vara bra för människor med olika kroppsliga besvär. Men när den kom ut på marknaden och började säljas, fick vi också kommentarer från människor som upplevde just det; att den inte bara var skön att sova på, utan också hjälpte till att göra huvudvärken eller ryggproblemen bättre.
Alla som använder kudden säger förstås inte samma sak. Vi är alla olika. Men många har hört av sig med den typen av kommentarer.
Det förvånade oss, det var en reaktion som vi inte hade räknat med. För att få en mer professionell synpunkt på det bad vi den erkänt skicklige kiropraktorn Andreas Söderström testa kudden, vad han kom fram till kan du läsa mer om du klickar på bilden här nedan:


Skärmavbild 2017-09-11 kl. 19.13.11

Genom Andreas spred sig kunskapen om Anemon till andra kiropraktorer. Det var just på rekommendation av sin kiropraktor som den kände livstilsbloggaren Åse Falkman Fredriksson kom i kontakt med kudden. Hon driver bloggen 56kilo och skrev ett inlägg om sin upplevelse av Anemon.
Den kan du läsa om du klickar på bilden här nedan:


Skärmavbild 2017-09-11 kl. 19.16.03

En av de som tidigt hörde av sig och berättade att hennes värk blivit mycket bättre sedan hon börjat använda Anemon, är Natascha Lindberg. Hon driver också en blogg och vad hon säger om kudden kan du läsa om du klicka på nedanstående bild:


Skärmavbild 2017-09-11 kl. 19.12.44

Jonna Granberg hör också till dem som hört av sig med berättelser om Anemon. Hon har whiplashskada efter att ha varit ute för två trafikolyckor. Sedan hon upptäckte Anemon säger hon att sömnen blivit bättre och att det blivit lättare att hantera värken.
Hennes berättelse kan du läsa om du klickar på nedanstående bild:


Skärmavbild 2017-09-18 kl. 06.11.17

Det har skrivits mycket om Anemon. Det har alltid skett spontant. Det är människor som upptäckt kudden och antingen hör av sig till oss direkt eller skriver det i sina egna forum. Mikaela Ornstein driver Vardagsbloggen. Hon har också gjort ett blogginlägg om kudden. Den kan du läsa om du klickar på nedanstående bild:


Skärmavbild-2017-09-11-kl.-19.13.26

Vi på Varnamo of Sweden är förstås väldigt glada för all uppmärksamhet och alla trevliga omdömen vi får från våra kunder. Vi har tillverkat sängkläder i vår fabrik i Värnamo sedan 1951. Men att en produkt blir så omtalad som Anemon, det har vi inte upplevt tidigare. Så det är med glädje och stolthet vi fortsätter att tillverka Anemon och alla de andra kuddarna och sängkläderna vi har i vårt sortiment.

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

 

 

Konsten att bädda svalt

 

Sängkläder med fiber som transporterar bort fukt effektivt. Det hjälper att hålla temperaturen i sängen på en behaglig nivå.

Ni känner säkert igen det: man vaknar svettig, lakanen blöta och man sliter av sig täcket för att få lite svalka mot huden. Sedan vaknar man igen av det blivit för kallt. Och så där kan det hålla på genom natten. Täcke av, täcke på, täcke av igen och så vidare.Läs mer

Kvinnan bakom storbloggen 56kilo

Varnamo of Sweden inleder samarbete med Åse Falkman Fredriksson, som driver livsstilsbloggen 56kilo. I sin blogg skriver Åse om bra mat, skön inredning, själva livet och nu också ibland om Varnamo of Swedens produkter.

Åses blogg 56kilo är en av de största bloggarna i Sverige inom sitt område. Varje vecka är det cirka 80 000 läsare som hittar till bloggen.

Hur gör du för att nå ut till så många?
– Det är svårt att säga. Jag har alltid tyckt om att skriva och det är jätteroligt att så många vill läsa.
56kilo handlar mycket om mat, det finns ett stort intresse för det.
– Det är många som tycker om mina recept. De rankar högt på Google, så det är en hel del som hittar mig den vägen. Men jag skriver ju om annat också.Läs mer

”Den perfekta kudden”

Vår kudde Anemon XL har blivit en succé över hela Sverige. Faktiskt får den så mycket beröm att vi nästan rodnar här nere i Småland.

Det var i slutet av 2015 vi började märka av att kunder hörde av sig med speciella historier kring Anemon XL. Vi fick mejl från människor som använt den och som berättade hur sömnen blivit bättre och till och med att rygg- och nackvärk försvunnit.
Vi blev förvånade. Att kudden var bra visste vi. När vi utvecklar sängkläder strävar vi alltid efter så hög kvalitet som möjligt. Fyllningen, tyget, sömnaden. Vi sparar inte på krutet där. Men att den skulle ha sådana effekter som mejlen berättade om var överraskande.
Vi bad vår kiropraktor Andreas Söderström testa den. Hans utlåtande över kudden stärkte oss ytterligare. Det var verkligen en kudde som överträffade våra egna förväntningar.
Sedan dess har vi sålt tiotusentals Anemon XL. Kuddproduktionen har ökat rejält i vår fabrik.
Det allra roligaste är att kommentarerna från kunder fortsätter att komma in. Särskilt på vår Facebooksida, där strömmar det in. Som tillverkare blir man varm om hjärtat av en sådan här kommentar:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.22.20

Gå till Anemon kudden »

Det har faktiskt kommit in så många som 3 708 kommentarer om Anemon XL på Facebook, sedan vi gjorde det första inlägget om den förra hösten. Alltså, det är helt sanslöst egentligen. Ett sådant engagemang!
Även en hel del recensioner får man på FB. I vårt fall handlar recensionerna nästan alltid om Anemon XL (men vi har faktiskt ett ganska brett övrigt sortiment med sängkläder också ;).
Många av dem är väldigt positiva, som denna:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.28.47

Det är ju helt öppet att kommentera och recensera på Facebook. Vi är jätteglada att så många velat ge oss ett högt betyg:

Skärmavbild 2017-05-02 kl. 08.29.12

Men alla är inte lika översvallande, förstås. Även om vi mest får positiva kommentarer så är det nog omöjligt att tillverka en kudde som passar 100 procent av mänskligheten. Vi är alla olika och har olika kroppsformer. Och från företagets sida har vi aldrig påstått att vår kudde har medicinska egenskaper, även om många kunder vittnar om just det.
Det är med kuddar som med allt annat här i livet. Man får prova sig fram tills man hittar den som passar en själv bäst.
Att det är så många som tycker att just vår kudde passar dem, är vi oerhört stolta över.
Så tack, alla fina kunder för era underbara kommentarer och de sköna berättelser som ni delar med er av!

Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet. Klicka här för att hitta en butik nära dig.
Varnamo of Swedens produkter säljs i butiker över hela landet.
Klicka här för att hitta en butik nära dig.

Sova gott med miljövänliga sängkläder

Ett gott samvete är bästa huvudkudden, sägs det ju. Ekologisk bomull eller träfiber i tyget kan hjälpa till att lätta miljösamvetet lite.

Kläder har länge varit i blickpunkten i miljödebatten. Särskilt bomullen, kanske, som är en så stor del av klädindustrin. Traditionellt odlas bomull med stora mängder bekämpningsmedel, som inte är så nyttiga.
Men numera är det lätt att köpa kläder tillverkat av ekologisk bomull, med mycket mindre negativ påverkan på miljön.Läs mer

”Kudden hjälper mig klara värken”

Tre bilolyckor har gett Jonna Granberg bestående whiplashskador.
Men hon har hittat något som hjälper henne att sova bättre och stå ut med värken; kudden Anemon.

Jonna Granberg bor i ett 1700-talshus på landet utanför Växjö. I hagen utanför går familjens hästar och inne i huset sprakar brasan i kaminen. Hon är mammaledig nu med sin fyra månader gamla dotter Idun.
Jag träffar henne för att prata om hennes erfarenheter av Anemon.
– Den är fantastisk, jag kunde aldrig tro att en kudde skulle göra så mycket.
Till och med lilla dottern har haft nytta av den.
– När hon var lite mindre lade jag henne i den stora kudden. Den är mjuk och fluffig, så hon sjönk ner i den och kunde inte rulla ur. Den blev som ett babynest.Läs mer